De behandeling

logo

De behandeling

logo

Hulp bij slaapproblemen

Slaapproblemen hebben een grote invloed op hoe jij functioneert als mens. Klachten als extreme vermoeidheid, emotionele labiliteit, hoofdpijn, concentratieproblemen en/of geheugenproblemen kunnen je dagelijks leven flink belemmeren. Als je al langer rondloopt met slaapklachten, ervaar je naast deze kortetermijnklachten waarschijnlijk ook depressie– en/of angstklachten en slik je medicatie als oxazepam, temazepam of lormetazepam. Medicatie kan je kortdurend helpen, maar op de lange termijn is dit natuurlijk geen oplossing.

neuroMedical Brain Cure & Care is erop gericht om inslaap en/of doorslaapproblemen te verlichten, maar ook andere slaapstoornissen zoals chrono-biologische klachten zoals een verschoven 24-uurs ritme, het vertraagd slaapfase syndroom (DSPS delayed sleep phase syndrom), een jetlag of de gevolgen van werken in ploegendienst. Misschien ervaar je naast slaapproblemen ook één of meerdere van onderstaande klachten.

  • Dwangen (perfectionisme)
  • Negatief zelfbeeld
  • Emotieregulatie (somberheid/depressie/angst)
  • Niet kunnen voelen/gevoelloosheid (alexithymie)
  • Verslavingsgedrag/afhankelijkheid/stoppen met roken
  • Leefstijl/Lifestyle/TLV (therapeutische leefstijlveranderingen)
  • Welbevinden: groei en ontwikkeling. Ook na eerdere behandeling
  • Apathie/lusteloosheid/negativisme/burn-out
  • Aandachtsconcentratie/aandacht richten/impulscontrole/zelfregulatie

Nieuwe behandelmethode voor slaapproblemen

neuroMedical Brain Cure & Care is een behandelmethode voor slaapproblemen die ik zelf heb ontwikkeld, gebaseerd op de laatste ontwikkelingen in de psychiatrie. De behandelmethode is geïnspireerd op de stroming van de Positieve Psychologie. Anders dan in de reguliere geestelijke gezondheidszorg, waar de diagnose-classificatie bepalend is voor de aanpak.

Uit onderzoeken blijkt steeds vaker dat dezelfde klachten en symptomen bij verschillende diagnoses voorkomen. Slaapstoornissen komen bijvoorbeeld voor bij zowel depressies, psychotische stoornissen én angststoornissen.

neuroMedical Brain Cure & Care

Met neuroMedical Brain Cure & Care gebruik ik Personalized Medicine in combinatie met Precision Therapie. Een nieuwe, unieke en exclusieve behandelmethode in Nederland. In plaats van een standaardbehandeling (die wordt toegepast volgens DSM-V) zorg ik voor een effectieve behandelmethode, waarin ik kijk naar jouw persoonlijke kenmerken en krachten.

neuroMedical Brain Cure & Care is een behandeltraject gebaseerd op onderzoeken die oa. in de VS, Japan en Duitsland al gebruikt worden, maar in Nederland nog niet Evidence Based zijn. Dit houdt eigenlijk alleen in dat de behandelmethode in Nederland nog niet vergoed wordt.

Wetenschappelijk bewijs

De term Evidence Based heeft niets te maken met de mate van betrouwbaarheid en moet niet verward worden met de term ’wetenschappelijk bewijs’. Een voorbeeld: mindfullness is werkzaam bewezen. Deze vorm van therapie wordt ook niet vergoed in Nederland, maar werkt voor veel mensen wel bijzonder goed.

Stapje dichterbij Evidence Based-erkenning

De eerste stappen richting een Evidence Based-erkenning in Nederland zijn inmiddels gezet. Eind maart 2020 is het boek ‘Leerboek Neurowetenschappen voor de klinische psychiatrie’ verschenen, waarin prof. dr. Odile van den Heuvel schrijft dat “gebrek aan etiologische (lees: wetenschappelijke) onderbouwing van psychiatrische classificaties heeft mogelijk bijgedragen aan de stagnatie in het veld wat betreft de behandelinnovatie voor psychiatrische stoornissen, waardoor de prognose voor patiënten de afgelopen decennia niet is verbeterd”.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Ieder mens is anders: one size fits all bestaat niet. Bij veel GGZ-instellingen worden grote groepen mensen op dezelfde manier gediagnosticeerd en behandeld. Niet iedere depressie is te behandelen met hetzelfde medicijn: dat citalopram voor de ene persoon goed werkt, betekent niet dat dat voor jou ook zo is.

Het behandelplan van neuroMedical Brain Cure & Care is exclusief en speciaal voor jou op maat gemaakt. De methode bestaat uit een combinatie van Personalized Medicine en Precision Therapy en behandelingen die daarbij passen.

Wat is Personalized Medicine en Precision Therapy?

Heel simpel gezegd: therapie op maat. Het zijn behandelmethodes op basis van unieke kenmerken, zoals erfelijkheid. Deze behandelmethodes zijn sterk in opkomst in de medische wereld, nu steeds duidelijker wordt dat dezelfde klachten en symptomen bij verschillende diagnoses voorkomen. Slaapstoornissen komen bijvoorbeeld voor bij zowel depressies, psychotische stoornissen én angststoornissen. Sommige mensen hebben door erfelijke eigenschappen een hogere gevoeligheid voor een bepaald medicijn en daarom een andere dosis nodig. Met hulp van oa. genotyperingmelatonine curvesqEEGCGT-I maak ik een behandeling speciaal voor jouw slaapprobleem.

Vragen?

Vul het aanmeldformulier in en ik neem contact met je op.